Wanneer gebruik je een bouwdroger?

Veel vocht kan een hoop ellende verzorgen. Tijdens een verbouwing ontstaat er veel vocht in je woning. Een bouwdroger zorgt er dan voor dat het vocht uit de ruimte getrokken wordt. Op deze manier krijg je de gewenste luchtvochtigheid in de ruimte. Bij Spapens Verhuur kan je bouwdrogers huren voor jouw verbouwing. 

Wanneer maak je gebruik van een bouwdroger?

Het gebruik maken van een bouwdroger heeft veel voordelen. Je gebruikt het om de luchtvochtigheid in bedwang te houden, maar dat niet alleen. Je kan het ook gebruiken bij waterschade. Zo zorg je ervoor dat de lekkage of waterschade niet erger wordt. Met een bouwdroger drogen de geverfde muren ook sneller. Een bouwdroger versnelt het opdroog proces dus. Meestal wordt een bouwdroger geplaatst als alle stucwerkzaamheden achter de rug zijn. Op dit moment in het bouwproces zijn de ramen en buitendeuren namelijk al geplaatst en kunnen de wanden en de vloeren optimaal worden gedroogd.

Kan een bouwdroger ook schade veroorzaken?

Een bouwdroger kan geen schade veroorzaken zolang je rekening houdt met het warme weer. Op warme en droge dagen moeten er maatregleen worde getroffen om het proces van te snel opdrogen worden te voorkomen. Dit voorkom je door dan de muren te bevochtigen met water, vloeren afdekken met plastic folie en ventilering van de droge buitenlucht tegen te gaan. 

Waar zet je een bouwdroger neer?

Het verstandigst is om de bouwdroger zo centraal mogelijk neer te zetten. Zijn er deuren in het pand, zet dan alle deuren open. Zo kan het vocht gelijkmatig onttrokken worden. Bij veel grotere ruimtes wordt er aangeraden om ook nog een ventilator neer te zetten in het pand. De ventilator zorgt er dan voor dat de lucht blijft circuleren in de ruimte waar de bouw plaatsvindt.

Is een bouwdroger brandgevaarlijk?

Hoe hoger de temperatuur in de ruimte, des te korter de droogtijd is. Daarom worden bouwdrogers vaak ingezet in combinatie met kachels: des te warmer wordt de ruimte. Het is belangrijk dat de bouwdroger niet te dicht bij een kachel wordt geplaatst om brandgevaar te voorkomen. Zorg er ook voor dat de bak waarin het water vanuit de afvoer terecht komt niet kan overstromen en dat er geen elektriciteit in de buurt is van deze bak. Bij een bouwdroger hoef je geen rekening te houden met hoe lang die aan mag staan. Hij kan gewoon 24 uur aanstaan. Het is niet onverstandig om af en toe even te kijken bij de bouwdroger.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *