Transmissieberekening

Bent u op zoek naar een oplossing om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van de verwarmingsinstallatie binnen uw bedrijf? De tijd van hoge rekeningen tegenover een laag rendement zijn verleden tijd en u wilt investeren in een methode waarmee u dit omdraait. Zorg voor een hoog rendement tegen lage kosten door te beginnen met een transmissieberekening

Wat een transmissieberekening inhoudt, leest u in deze blog. En hoe u deze berekening laat oppakken door de experts van Leever ontdekt u ook in dit artikel.

Wat berekent u met een transmissieberekening?

Een transmissieberekening zou u zelf kunnen doen, maar daarvoor heeft u wel kennis nodig van ingewikkelde formules. Met deze formules berekent u het vermogen dat ieder vertrek bedraagt voor het goed en efficiënt verwarmen van de ruimte. Heeft u bijvoorbeeld een vloerverwarming in diverse ruimtes van uw bedrijf, dan kunt u met de transmissieberekening achterhalen hoeveel vermogen de vloerverwarming nodig heeft om effectief te werken. 

En heeft u uiteindelijk kunnen bepalen wat het vermogen per vertrek is aan de hand van de transmissieberekening, dan kunt u vervolgens uitrekenen hoe u de verwarmingsgroepen en -verdelers op de meest voordelige manier instelt. De verwarmingsinstallatie wordt dusdanig uitgebalanceerd dat u tot 30% energie kunt besparen.

Wat levert een transmissieberekening u op?

Klinkt een dergelijke transmissieberekening u logisch in de oren? Maar weet u ondertussen niet waar u moet beginnen met het berekenen van de vermogens? Gelukkig hoeft u de berekening niet zelf te doen, als u de experts van Leever inhuurt. Voor hun is zo’n ingewikkelde formule een peulenschil en ze weten de berekening net niet uit het hoofd te doen. Terwijl u de transmissieberekening door Leevers deskundigen laat uitvoeren, profiteert u ondertussen van de voordelen die hieruit komen. Wat die zijn, leest u hier:

  • Per vertrek krijgt u inzicht in het vermogen dat u nodig heeft om de ruimte te verwarmen. En niet alleen ieder vertrek afzonderlijk, maar ook het geheel wordt in de transmissieberekening meegenomen. Zo kunt u per vertrek zien waar de verschillen zitten en waar u het meest voordelig en comfortabel kunt vertoeven.
  • Aan de hand van de uitkomsten van de transmissieberekeningen kunt u per vertrek bepalen of er aanpassingen moeten worden gedaan in de verwarmingssystemen of in de isolatie. Zo kunt u in iedere ruimte een comfortabel klimaat creëren.
  • Een overzicht van de vermogens in de verschillende ruimte geeft u een overzicht van de kosten die u uitgeeft en kunt besparen op energie. U merkt dus direct voordeel in uw portemonnee.
  • Met lagere kosten tegen een hoger rendement bespaart u niet alleen geld, maar ook energie. En wel tot 30%. Met de informatie die u heeft, kunt u dus zuinig omgaan met energie, wat voordelig is voor het milieu.

Genoeg redenen om een transmissieberekening te maken en hiervan te profiteren. Maar niet alleen het berekenen van de vermogens met oog op warmteverlies behoort tot de mogelijkheden waar je bij Leever van profiteert. Ook kunt u een koellastberekening laten maken om te achterhalen hoe groot het koelvermogen in uw pand is. 

Een transmissieberekening laten maken door Leever

Wilt u inzicht krijgen in uw warmteverbruik en een transmissieberekening maken? Maar stijgt dit u toch boven het hoofd? Laat de berekening dan over aan Leever. Zij weten precies welke gegevens ze nodig hebben om de transmissie te berekenen, zodat ze u een uitgebreid en gedetailleerd rapport kunnen geven. Wilt u hierover meer weten zonder uw hoofd te breken over de ingewikkelde formules? Laat u dan informeren en helpen door de experts van Leever.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *