Tips om duurzaam te printen

Duurzamer leven komt steeds meer van pas en wordt steeds belangrijker. Schaf daarom gelijk een goede printer aan met een goede kwaliteit. Een A3 kleuren laserprinter kopen, kan bij Refurbished Printers. Veel printen is natuurlijk niet heel duurzaam daarom geven wij jou graag een aantal tips over hoe je duurzamer kunt printen. 

Print geen onnodige dingen

Je kent het wel, een klein stukje tekst op je papier, dit is natuurlijk zonde om uit te printen. Toch wordt het nog gedaan en dat is niet heel milieubewust. Bedenk bij ieder keer dat je iets print, of het wel echt noodzakelijk is. Dat scheelt veel papier en inkt. 

Stel jouw printer op de juiste manier in

Je kan het printen zelf natuurlijk niet altijd voorkomen, soms is het eenmaal nodig om te printen. Je kan dit dan duurzamer te maken, door dubbelzijdig te gaan printen of een gebruikt papier hergebruiken door de andere kant te bedrukken. Dit kan natuurlijk niet als het gaat om belangrijke dingen zoals contracten of afspraken. Bij sommige printers gaat het dubbelzijdig afdrukken automatisch. Dit is uiteraard handig wanneer je de printer niet privé hebt. Zo kies je voor een kostenbesparing en milieuvriendelijke keuze. Gaat het dubbelzijdig printen niet automatisch, dan is dat geen probleem je kan dit ook handmatig installeren. Gebruik dus allebei de zijdes van het papier, om duurzaam te printen. Printen in grijstinten bespaart ook een hoop inkt. In de kleuren inkt zitten veel meer chemische stoffen. Je zou het misschien niet verwachten, maar door zelf het juiste lettertype kan je verschil maken in het gebruik van de hoeveelheid inkt.

Kies de juiste printer

Het is natuurlijk ook belangrijk om de juiste printer te kiezen die bij jouw gebruik past. Waarvoor wil je hem gebruiken, wat zijn jouw wensen en hoe groot wil je de printer hebben? Ben je van plan om voornamelijk alleen maar teksten uit te gaan printen waar kleur niet van pas komt, kies dan voor een zwart-wit laserprinter. Wil jij daarnaast ook graag een printer die kan kopiëren en scannen, houd dan ook rekening met deze eis. Hoe minder machines je op je stroom aansluit, hoe minder stroomverbruik je hebt. Ga je de printer in het bedrijf neerzetten, maak dan goede afspraken over het printgebruik.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *