Hoe kun je duurzamer leven?

Wij jij ook een steentje bijdragen aan het milieu door duurzamer te gaan leven? Dan heb je de eerste stap in de goede richting gezet. Hoe ga je nu verder?  In deze blog lees je tips om een duurzamer leven te lijden. 

Duurzame woning

Je binnenklimaat in je woning is erg belangrijk. Deze moet altijd op goede temperatuur zijn. Zo moet het niet te koud zijn en moet het ook niet tochten. Hiervoor gebruik je dus de verwarming. Gas en licht zijn allemaal erg slecht voor het klimaat. Tegenwoordig zijn er andere manieren om je woning warm te houden, namelijk door middel van plafondverwarming of vloerverwarming. Dit is stukken beter voor het klimaat, doordat je veel meer de warmte bewaard in huis. Zo hoeft de kachel dus niet ontzettend hoog te staan. Het is even een investering, maar het scheelt je uiteindelijk weer geld doordat je niet zoveel stookkosten hebt.

Zonnepanelen aanschaffen

We kennen allemaal inmiddels de zonnepanelen wel. Maar om het toch nog eens te benoemen, zijn de zonnepanelen een stuk beter voor het milieu. Zo kan stroom worden opgewekt door zonlicht. Het voordeel hiervan is dat het je zelf ook nog eens ontzettend veel geld kost. Je stoom wordt namelijk natuurlijk opgewekt, waardoor je kosten hiervan ook een stuk lager zijn. Ook zonnepanelen zijn dus een investeren, maar je geld win je hier uiteindelijk tien keer zo hard weer mee terug. 

Let op wat je koopt 

Naast gas en licht zijn ook andere dingen belangrijk ook zo duurzaam mogelijk te leven. Zo zou je biologische producten kunnen kopen die een stuk beter zijn voor het milieu. Let er ook op dat je zo min mogelijk plastic verbruikt, door altijd je eigen tas mee te nemen. Ook kun je je afval scheiden. Daarnaast is het natuurlijk ook heel belangrijk dat dat afval niet op straat beland. Dit is heel slecht voor het milieu. Door deze kleine aanpassingen, kun je dus ook een stuk duurzamer leven. Probeer zoveel mogelijk te hergebruiken en let op de mate van plastic. Ook kopen bij een locale boer is stukken beter. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *