Energieleveranciers voor gas, stroom of allebei

In iedere woning en op elk kantoor zul je energie uit stroom nodig hebben. In sommige huizen is er ook energie uit gas, bijvoorbeeld wanneer er gekookt wordt op gas. Het is niet zo dat als je even geen contract hebt, je geen gebruik kunt maken van de energie. Dat zou niet praktisch zijn voor bijvoorbeeld huizen waar verbouwd wordt. Wel is het zaak om een energieleverancier te vinden en hiermee een contract af te sluiten. Je kunt energieleveranciers voor gas, stroom of allebei vinden. Een contract met een energieleverancier sluit je af voor minimaal één jaar. Soms kun je ook kiezen voor een contract van 3 of 5 jaar.

Om over na te denken bij je keuze

Een aantal energieleveranciers waar je wellicht al vaker van gehoord hebt zijn Nuon, Eneco, Oxxio, Vandebron en Essent. Meer lokale energieleveranciers zijn onder andere DE Unie, Leon en Energie VanOns. Welke leverancier bij jou past ligt aan jouw wensen en verbruik. Misschien wil je bijvoorbeeld groene stroom of stroom die opgewekt is in jouw regio of land. Dat vind je niet bij iedere leverancier. Als het puur om de kosten gaat, ben je vaak het beste af met een contract van een jaar – mits je dit ieder jaar aanpast. Dan kun je ieder jaar profiteren van kortingen voor je nieuwe contract. Vaste energietarieven zijn doorgaans goedkoper, maar er bestaan ook variabele energietarieven die je direct kunt opzeggen gedurende het jaar.

Duurzame energie en groene stroom

Essent, Oxxio, Budgetenergie, Vandebron, NLE, Energiedirect en Eneco bieden allemaal groene stroom. Op Energievergelijker.com kun je de duurzaamheidsscore van deze energieleveranciers zien. Je kunt niet altijd kiezen om geen gas te gebruiken, maar als je toch duurzaam wil zijn met gas, kies dan voor CO2 compensatie. Dit is de meest duurzame optie voor gas. Je vindt deze optie onder andere bij de energieleveranciers Vandebron, Pure Energie en Energie. Behalve CO2 compensatie, bieden deze leveranciers groene stroom uit Nederland. Groene en duurzame energie beperkt zich niet tot de hiervoor genoemde leveranciers, maar dit zijn doorgaans de meest voordelige leveranciers.

Goedkope energie

Andere voordelige energieleveranciers zijn NeoSmart en Veba. Deze leveranciers zijn tevens duurzaam en leveren groene stroom uit Nederland. Essent, Oxxio en Budgetenergie zijn de goedkoopste voor gemiddeld verbruik van gas én stroom. Als je alleen stroom nodig hebt, ben je bij Vandebron, Pure Energie of Oxxio het goedkoopst uit. Pure Energie en NeoSmart zijn koplopers als het om prijzen gaat die alleen voor gas bedoeld zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *