Elektrisch rijden echt beter voor het milieu?

Je kunt geen krant of nieuwsblog lezen zonder iets tegen te komen over elektrisch rijden. Dit alles in het kader van de klimaatdoelstellingen die wereldwijd zijn afgesproken. We moeten af van het gebruik van fossiele brandstoffen om onze huizen te verwarmen, om fabrieken te laten draaien en niet in de laatste plaats willen we zo snel mogelijk afscheid nemen van benzine, diesel en autogas om ons van A naar B te verplaatsen. Bij het verbranden van fossiele brandstoffen komt het broeikasgas CO2 vrij. Het is algemeen bekend dat de uitstoot van CO2 voor een snelle verhoging van de gemiddelde temperatuur op aarde zorgt. Als we hier niets aan doen, zal dat grote gevolgen hebben voor de hele planeet. Elektrisch rijden is een van de oplossingen om de uitstoot van CO2 te verminderen.

Niet alleen elektrische auto’s

Bij elektrisch rijden denken we al snel aan de auto. Natuurlijk zullen elektrische auto’s, als alles volgens de klimaatplannen gaat, op afzienbare termijn de overhand in het verkeersbeeld hebben. Naast auto’s kun je ook prima een elektrische scooter gebruiken, met name voor de korte ritjes door de stad. Bij EZ Chopper vind je een uitgebreid aanbod aan kleine hippe, en niet te vergeten milieuvriendelijke elektrische choppers.

Elektriciteit uit hernieuwbare bronnen

Een van de belangrijkste redenen dat elektriciteit beter voor het milieu is, is het feit dat we elektriciteit uit hernieuwbare bronnen kunnen winnen. Bekende voorbeelden van hernieuwbare bronnen zijn zonne-energie en windenergie. Wellicht minder bekend is waterkracht. Al deze bronnen zijn in overdaad aanwezig en we hoeven er geen fossiele brandstoffen of biomassa (hout) voor te verbranden. Dat betekent dat er geen sprake is van CO2 uitstoot. Elektrisch rijden, bijvoorbeeld op een elektrische chopper van EZ Chopper, is daarmee een milieuvriendelijke oplossing.

Geen uitstoot tijdens gebruik

Een ander groot voordeel van elektrisch rijden, is dat er tijdens gebruik geen uitstoot plaatsvindt. Dit maakt elektrische rijden ideaal voor in de stad. Waar momenteel scooters en bromfietsen met vervuilende 2-takt motoren de luchtkwaliteit in de steden verpesten, zullen we dit met elektrische scooters en choppers niet meer hebben. Zelfs als in de overgangsfase naar 100% gebruik van hernieuwbare bronnen we nog gebruik moeten maken van gasgestookte elektriciteitscentrales, zorgt elektrisch rijden in de stad voor een schoner milieu.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *