Drie manieren om je kantoor te verduurzamen

Binnenkort moeten alle kantoren voldoen aan een bepaalt energielabel. Dit energielabel mag bijvoorbeeld geen F of E meer zijn. De overheid probeert er hiermee alles aan te doen om energieslurpende kantoorpanden de kop in te drukken. Het unieke aan deze regel is, is dat kantoorpanden die nog een verouderd energielabel hebben, letterlijk gesloten worden. Die mogen niet meer meedoen totdat het energielabel op orde is. De kantoren moeten dus letterlijk gesloten blijven totdat ze hun energielabel op orde hebben. Tijd dus om iets te doen aan ons energielabel. Dat kan op verschillende manieren, de meest gemakkelijke noem ik even in deze blog. Zodat je zo snel mogelijk en voor zo min mogelijk geld jouw kantoorpunt kunt verduurzamen.

Zonnepanelen

De eerste manier is door te verduurzamen door middel van zonnepanelen. Met zonnepanelen kun je binnen mum van niet alleen stroom besparen, maar zelfs opwekken. Dat maakt natuurlijk een behoorlijk verschil. Een goed stel zonnepanelen kunnen je zomers zelfs geld opleveren. Het terugleveren via een slimme meter is super gemakkelijk. Je hoeft er letterlijk niets voor te doen. Het belangrijkste is dat je de zonnepanelen slim op je dak plaatst zodat deze zoveel mogelijk licht krijgen. Zonnepanelen worden met het jaar goedkoper en via de gemeente kun je vaak een interessante subsidie krijgen. Dat maakt de aankoop en investering vaak nog een stuk goedkoper.

LED verlichting

Zeker in combinatie met zonnepanelen is deze investering geld waard. Het zorgt ervoor dat je extreem weinig stroom gaat gebruiken. In de zomer is de kans op terugverdienen helemaal groot. Goede installatie van LED verlichting kan je dus geld opleveren. Maar niet alle LED verlichting is even zuinig. Dat heeft ook de overheid gezien, om bedrijven hiermee te helpen kijken ze naar de lumen per watt. Dat betekent dat de LED verlichting een bepaalde output moet hebben op basis van het verbruik. Alleen LED verlichting met een minimale conversiewaarde van 160 lumen per watt komt in aanmerking voor deze subsidie. Denk hierbij aan subsidie op LED panelen, LED TL armaturen en LED TL Buizen. 

Isolatie

Hoewel onze winters lang niet meer zo koud zijn als vroeger is goede isolatie nog steeds zeer belangrijk. Zorg ervoor dat je je woning voldoende isoleert. Een goede isolatie zorgt ervoor dat je minder hoeft te stoken. Op bijvoorbeeld een kantoor wil je het vaak al warmer hebben doordat je veel stil zit. Goede isolatie helpt om niet al je winst op te stoken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *