Dit moet je weten over slangklemmen

Een stel slangklemmen. Het klinkt als een wapenarsenaal om enge slangen mee te vangen, maar het zijn onschuldige gereedschappen voor het vastzetten van de ongevaarlijke slangen die je gebruikt bij bijvoorbeeld een tapkraan.
Dan klinkt het ineens stukken simpeler. Je koopt er een, maakt je slang vast en gaat daarmee is alles gedaan. Maar toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een goede slangklem.

 Wat voor soort slangklemmen zijn er verkrijgbaar?

Er zijn slangklemmen voor vrijwel elk project waar je een slang vast moet zetten. Ze schijn verkrijgbaar in verschillende maten, soorten en materialen. Metaalgroothandels bieden een groot en divers aanbod aan, maar leveren misschien niet altijd kleinere aantallen. Gelukkig kun je ook voor jou bescheidere klusplannetjes slangklemmen per stuk bestellen. Daarvoor kun je kijken op de websites van bouwmarkten, of de grotere webwinkels.

Materialen en formaat van slangklemmen

Slangklemmen zijn voornamelijk van metaal gemaakt. Denk hierbij aan traditioneel metaal en staal, maar ook aan roestvrij staal en verzinkt staal. Maar er zijn ook kunststof exemplaren te verkrijgen. Het formaat van de diameter van de klemmen kan variëren van enkele millimeters tot een centimeter of vijf. Als je meerdere klussen wil gaan klaren, kun je ook overwegen om een koffertje te kopen. Er zijn meerdere websites te vinden waar je een set vindt waar zo’n beetje elk denkbaar formaat slangklemmen in zitten. Zo kun je in ieder geval weer even vooruit.

Welk gewicht kunnen slangklemmen dragen?

Slangklemmen zijn gemaakt van stevig en degelijk materiaal. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er iets instort of breekt als je iets vastzet in een slangklem. Niet voor niets is er ook een zogenoemde ‘heavy duty’ categorie: deze klem is erop ontworpen om zware lasten te dragen. En mocht je echt een ingewikkelde klus hebben, dan kun je uiteraard meerdere klemmen aanschaffen. Of kijk eens naar wormschroeven of oorklemmen. Ook daarmee kun je objecten goed vastmaken.  Wat je ook vast wil zetten met een klem, er iets altijd iets te vinden wat aan je wensen voldoet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *