De 3 voordelen van kunststof deuren: lees ze hier

De afgelopen jaren zijn kunststof deuren steeds populairder geworden, en dat is niet zonder reden. Kunststof deuren brengen steeds meer voordelen met zich mee ten opzichte van andere soorten deuren, zoals deuren van hout, staal, glas en aluminium. Wil je meer weten over de voordelen van kunststof deuren? Lees dan verder. 

Kunststofdeuren zijn duurzaam 

Zowel het afval als de kunststofdeuren zelf zijn goed recyclebaar. De deuren kunnen tot wel 10 keer gerecycled worden. Dit komt doordat pvc-afval wordt ingezameld en goed wordt gesorteerd. Zelfs na de 10e keer recyclen zie je geen verschil tussen de kwaliteit van de eerste kunststofdeur en de laatste kunststofdeur. Let wel op dat wanneer je een kunststofdeur aanschaft, dat deze voorzien is van het KOMO-keurmerk.  

Kunststof deuren zijn gemaakt van een sterk en stevig materiaal. Ze zijn onderhoudsarm en hebben een lange levensduur. Daarnaast zijn ze, wanneer ze door hun lange levensduur heen zijn, goed recyclebaar. Er kunnen weer andere kunststofdeuren van worden gemaakt. Wil je dus voor een duurzame deur kiezen? Kies dan een deur van kunststof.  

Kunststof deuren isoleren 

Met kunststof deuren kun je flink op je stroomkosten besparen door de goede isolatie. Kunststof is gedeeltelijk hol vanbinnen. Daarbinnen zitten schotjes die kamers vormen in het kozijn. In deze kamers zit stilstaande lucht, wat zorgt voor een goede isolatie. De aanschafprijs van een kunststof deur is laag vergelijken met de alternatieven, en door de goede isolatie kan dit dus veel besparen op de energie kosten. ’s Winters blijft het warmer binnen huis en zomers koeler. Je kunt met kunststof deuren tot wel 250 euro winst per jaar maken door de lagere stroomkosten. Bij HEPRO kun je kiezen uit drie varianten met elk hun eigen isolatiewaarde. Daarnaast zijn ze ook volledig waterbestendig. In houten deuren wil vocht gaan intrekken waardoor de deur sneller verrot. Bij kunststof deuren is dit niet het geval.  

Je bent goedkoper uit met kunststof deuren 

Niet alleen in aanschafprijs zijn kunststof deuren goedkoper. Je energierekening gaat er flink op achteruit en je hebt geen kosten aan onderhoud. Houten deuren hebben jaarlijks een nieuwe laag lak of verf nodig wat erg prijzig kan worden. Doe je dit niet, dan kunnen er lekkages ontstaan. Kunststofdeuren blijven hun kleur vasthouden doordat vocht er niet in kan trekken. Je hebt van kunststofdeuren dus jarenlang plezier van zonder omkijken en kosten. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *