3 voordelen van een waterontharder

Misschien heb je er al wel eens van gehoord: een waterontharder. Steeds meer mensen nemen er eentje in huis, maar wat is een waterontharder eigenlijk? En wat is het nut van zo’n ding? In dit artikel vertellen we je er alles over.

In Nederland komt over het algemeen relatief hard water uit de kraan. Dit houd in dat er een redelijk grote hoeveelheid kalk in het water zit. In principe is dat niet zo erg, maar hard water kan ook voor een aantal nadelen zorgen, zoals kalkaanslag. Een waterontharder filtert kalk uit het water, waardoor je kraanwater dus zacht wordt. Dat zachte water heeft behoorlijk wat voordelen. Drie van die voordelen, sommen we hieronder even voor je op.

Beter voor je huid en haar

Wanneer je gaat douchen, laat hard water naderhand een laagje kalk achter op je huid en haar. Dit kun je niet zien, maar het zit er wel. Dit dunne laagje zorgt ervoor dat er minder lucht bij je huid en haar komt. Hierdoor wordt je haar sneller vet en sterft het makkelijker af en krijg je sneller last van huiduitslag. Door gebruik te maken van een waterontharder, zoals de nanofix van softwatersystems.nl, kun je kalk uit het water filteren en onder zacht water douchen. 

Je apparaten blijven langer werken

Hard water zorgt voor kalkaanslag in de leidingen van je huishoudelijke apparaten, zoals je wasmachine, je vaatwasser en je koffiezetapparaat. Die kalkaanslag kan behoorlijk wat schade aandoen en zorgt ervoor dat de sensoren van je apparaten niet goed meer werken. Als gevolg daarvan gaan je apparaten harder werken, waardoor ze oververhit raken en uiteindelijk doorbranden. Ze verbruiken dan ook veel meer energie dan eigenlijk nodig is. Bij zacht water, heb je hier geen last van, sommige apparaten gaan dan tot wel 20% langer mee!

Minder poetsen

Hard water zorgt ook voor kalkaanslag, onder voornamelijk in de badkamer. Je kent het vast wel op de kranen, de douchekop en de douchewanden. De kalkaanslag is enorm lastig weg te poetsen en je bent er vaak wel een tijdje op aan het schrobben. Wanneer je zacht water hebt, heb je ook geen last meer van kalkaanslag op je muren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *